Tango

O tangu – zašto učiti tango?

Da li vam se svidela neka tango kompozicija? Da li ste videli neki video klip u kome vam se svideo taj ples?
Ljudi igraju tango iz raznih razloga – sviđa im se muzika, dolaze radi rekreacije, radi upoznavanja novih ljudi, žele da postanu dobri igrači.
Tango, kao i ostali plesovi, predstavlja umetnost. Objedinjuje muziku, pokret, intuitivnost, traži od nas izvesne fizičke sposobnosti i jedinstvo duha i tela.
Kao i za ostale vidove umetnosti i veština, put učenja je dug i nema kraja – čak i najbolji igrači se uvek usavršavaju i kroz vreme ga spoznaju na drugačiji način.
Vremenom, pruža nam veliko uživanje i to je jedan od glavnih razloga zbog kojeg ga treba igrati.

Za vežbanje tanga su vam potrebni partner, muzika i prostor u kome se vežba. Vežba se na grupnim časovima u sali, pojedinačnim časovima u sali, na grupnim praktikama i na “milongi” – plesnoj večeri na kojoj se igra tango.
Svaki od načina vežbanja ima i prednosti i mane, zato je potrebno kombinovati ih.
Na grupnim i pojedinačnim časovima, učitelji pokazuju i organizuju čas na način koji je prilagođen nivou znanja učenika. Praktike su manje formalne od milonge i učenici sami igraju i vežbaju stvari koje su im interesantne.
Milonga je naziv za plesno veče na kome se igra tango, a takođe je i naziv jedne vrste tango plesa, veoma brzog ritma i veselog karaktera.